NBN EN ISO/IEC 27001:2023

Informatiebeveiliging, cybersecurity en bescherming van de privacy — Managementsysteem voor informatiebeveiliging — Eisen ()

ACTIEF

Over deze norm

Talen
Duits, Engels, Frans en Nederlands
Type
NBN
Normcommissie
CEN/CLC/JTC 13
Status
ACTIEF
Publicatiedatum
26 juli 2023
Vervangt
NBN EN ISO/IEC 27001:2017
Amended By
EN ISO/IEC 27001:2023/prA1:2024
ICS-code
03.100.70 (Managementsysteem)
35.030 (It beveiliging)
Additional information
Deze Europese norm EN ISO/IEC 27001:2023 heeft de status van een Belgische norm. Deze Europese norm bestaat in drie officiële versies (Duits, Engels, Frans). De Nederlandstalige versie is uitgegeven onder de verantwoordelijkheid van het NBN en heeft dezelfde status als de officiële versies. Hoewel de grootste zorg is besteed aan deze Nederlandstalige uitgave, kunnen fouten en onvolledigheden niet geheel worden uitgesloten. Het NBN kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor rechtstreekse en/of onrechtstreekse schade, ontstaan door of verband houdend met de toepassing van deze uitgave.
Ingetrokken datum
Prijs
€ 142,00

Over deze opleiding

Samenvatting

Dit document specificeert de eisen voor het binnen de context van de organisatie inrichten, implementeren, in stand houden en continu verbeteren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging. Dit document bevat ook eisen voor het beoordelen en behandelen van informatiebeveiligingsrisico' s afgestemd op de behoeften van de organisatie. De eisen in dit document zijn algemeen en bedoeld om van toepassing te zijn voor alle organisaties, ongeacht type, omvang of aard. Het uitsluiten van een of meer eisen van hoofdstuk 4 t/ m 10 is niet aanvaardbaar als een organisatie naleving van dit document wil claimen.