Beware. You are currently visiting the website in English. Information of the Dutch variant is now shown.
NBN EN ISO 19345-2:2019

Aardolie- en aardgasindustrie - Transportsystemen voor pijpleidingen - Specificatie voor het beheer van de integriteit van pijpleidingen - Deel 2: Integriteitsbeheer voor de volledige levenscyclus van offshore pijpleidingen (ISO 19345-2:2019)

ACTIVE

About this standard

Languages
English and French
Type
NBN
Standards committee
CEN/TC 12
Status
ACTIVE
Publication date
24 July 2019
ICS Code
75.200 (Uitrusting voor het vervoer van aardolie- en aardgasproducten)
Withdrawn Date

About this training

Summary

Dit document specificeert vereisten en geeft aanbevelingen over het beheer van de integriteit van een pijpleidingsysteem gedurende zijn levenscyclus, waaronder ontwerp, constructie, inbedrijfstelling, bediening, onderhoud en stopzetting.
Dit document is van toepassing op offshore pijpleidingen voor het transport van aardolie en aardgas. Het is van toepassing op stijve stalen pijpleidingen. Het is niet van toepassing op flexibele leidingen, dynamische stijgbuizen of leidingen die zijn gemaakt van andere materialen, zoals glasvezelversterkte kunststoffen.
OPMERKING 1 Een offshore pijpleidingsysteem strekt zich uit tot:
— de eerste klep, flens of verbinding boven water op een platform of onderzeese mechanische connector met onderzeese structuur (d.w.z. verdeelstuk of dynamische stijgbuis)
— het aansluitpunt op de offshore-installatie (d.w.z. leidingverdeelstukken zijn niet inbegrepen)
— de eerste klep, flens, verbinding of isolatieverbinding bij een aanlanding, tenzij anders bepaald door de onshore-wetgeving.
OPMERKING 2 De hierboven genoemde componenten (klep, flens, verbinding, isolatieverbinding) omvatten ook eventuele onderdelen, d.w.z. het offshore pijpleidingsysteem strekt zich uit tot aan de las voorbij het koppelingsstuk, zie afbeelding 1.
Dit document wordt gebruikt voor integriteitsmanagement, dat wordt geïnitieerd in de ontwerp- en aanlegfase van de pijpleiding. Waar de vereisten van een ontwerp- en constructienorm (bijv. ISO 13623) verschillen, zullen de bepalingen van dit document het ontwerp en de constructie vanuit een integriteitsperspectief verbeteren.