Beware. You are currently visiting the website in English. Information of the Dutch variant is now shown.
NBN EN ISO 11114-2:2021

Gascilinders - Compatibiliteit van cilinder- en klepmaterialen met gasinhoud - Deel 2: Niet-metalen materialen (ISO 11114-2:2021)

ACTIVE

About this standard

Languages
German, English and French
Type
NBN
Standards committee
CEN/TC 23
Status
ACTIVE
Publication date
12 November 2021
Replaces
NBN EN ISO 11114-2:2013
ICS Code
23.020.35 (Gasflessen)
Withdrawn Date

About this training

Summary

Dit document geeft richtlijnen voor de selectie en evaluatie van compatibiliteit tussen niet-metalen materialen voor gasflessen en kleppen en de gasinhoud. Het is ook toepasbaar op buizen, drukvaten en cilinderbundels.
Dit document heeft betrekking op samengestelde en gelamineerde materialen die worden gebruikt voor gasflessen. Keramiek, glas en lijm zijn niet inbegrepen.
Dit document beschouwt de invloed van het gas bij het veranderen van het materiaal en mechanische eigenschappen (bijv. chemische reactie of verandering in fysieke toestand). Er wordt geen rekening gehouden met de basiseigenschappen van de materialen, zoals mechanische eigenschappen die nodig zijn voor ontwerpdoeleinden (normaal verkrijgbaar bij de materiaalleverancier). Andere aspecten, zoals de kwaliteit van het geleverde gas, worden buiten beschouwing gelaten.
De gegeven compatibiliteitsgegevens hebben betrekking op gassen met één component, maar kunnen van toepassing zijn op gasmengsels.
Dit document is niet van toepassing op cryogene vloeistoffen (dit wordt behandeld in ISO 21010).