Beware. You are currently visiting the website in English. Information of the Dutch variant is now shown.
CWA 16926-3:2020

Extensions for Financial Services (XFS) interfacespecificatie Release 3.40 - Deel 3: Printer- en scanapparaatklasse-interface - Programmer's Reference

WITHDRAWN

About this standard

Languages
English
Type
NBN
Standards committee
CEN/WS XFS
Status
WITHDRAWN
Publication date
15 February 2020
Replaced by
CWA 16926-3:2022
ICS Code
35.200 (Interface- en verbindingsapparatuur)
35.240.40 (It-toepassingen in het bankwezen)
35.240.15 (Identificatiekaarten en gerelateerde apparatuur)
Withdrawn Date
21 December 2022

About this training

Summary

Deze specificatie beschrijft de functionaliteit van de services die worden geleverd door bankprinters en scanapparaten onder XFS, met de nadruk op de volgende gebieden:
• applicatieprogrammering voor printen
• documentdefinitie afdrukken
• integratie met de Windows-architectuur
• scannen van afbeeldingen voor apparaten zoals scanners voor cheques
Deze beschrijvingen bevatten definities van de servicespecifieke opdrachten die kunnen worden gegeven met behulp van de functies WFSAsyncExecute, WFSExecute, WFSGetInfo en WFSAsyncGetInfo.
De vereisten voor afdrukken in banktoepassingen verschillen aanzienlijk van die van de conventionele pc-omgeving, en de XFS-ondersteuning vormt de basis voor het afdrukken van financiële toepassingen, waaronder:
• Gecontroleerde toegang tot gedeelde printers
De bankprinters kunnen worden gedeeld tussen werkstations en de XFS-laag biedt de toepassing de mogelijkheid om het eigendom van een afdrukapparaat te beheren. Hierdoor kan een toepassing de operator identificeren die de controle over de printer heeft gekregen en ervoor zorgen dat een kassamedewerker die meerdere documenten afdrukt niet wordt onderbroken door werk voor andere toepassingen.
• Applicatiegestuurd printen
In de bancaire omgeving is het noodzakelijk dat de applicatie positieve feedback krijgt over de beschikbaarheid van afdrukapparaten en het slagen of mislukken van individuele afdrukbewerkingen. De XFS-printerondersteuning biedt een standaardmechanisme voor het ophalen van deze statusinformatie door toepassingen.
• Beheer van afdrukrandapparatuur
Gedistribueerde banknetwerken vereisen de mogelijkheid om de beschikbaarheid en uitval van printerrandapparatuur op filiaal- en systeembrede basis te volgen. Via de XFS WFSRegister-functie kunnen monitoringprogramma' s foutmeldingen van de bankdrukkers verzamelen.
• Leveranciersonafhankelijke API en documentdefinitie
Alle implementaties van XFS-randapparatuur zijn ontworpen rond een gestandaardiseerde familie van API' s om overdraagbaarheid van applicatiecode tussen hardwareplatforms van leveranciers mogelijk te maken. Bij printers wordt ook erkend dat banken een aanzienlijke hoeveelheid middelen investeren in het schrijven van gedrukte documenten. De XFS-printerserviceklasse is geïmplementeerd rond een formulierenmodel dat ook de basisdocumentdefinitie standaardiseert. Dit breidt de investeringsbescherming die wordt geboden door XFS-compatibele systemen uit om dit extra onderdeel van de applicatie-ontwikkeling op te nemen.
• Windows-afdrukintegratie
Het is mogelijk dat een bankprinter afdrukmogelijkheden biedt die toegankelijk zijn voor niet-bancaire specifieke toepassingen, zoals algemene kantoorproductiviteitspakketten. Dit zou bijvoorbeeld niet het geval zijn voor een bonnenprinter, maar wel voor een apparaat met printmogelijkheden voor documenten. Een leverancier kan een XFS-implementatie kiezen waarmee beide soorten toepassingen (XFS- en Windows-toepassingen die gebruikmaken van het Windows-afdruksubsysteem) de afdrukapparaten kunnen delen. De leverancier moet aangeven welke impact deze benadering heeft op de werking van het XFS-subsysteem, zoals foutrapportage.
De volledige implementatie van de bovenstaande functies hangt af van de individuele door de leverancier geleverde serviceproviders. Deze specificatie schetst de functionaliteit en vereisten voor toepassingen die gebruikmaken van de XFS-printer- en scanservices, en voor de ontwikkeling van die services.