You are currently visiting the website in English. Information of the Dutch variant is now shown.
NBN EN ISO/ASTM 52945:2024

Additieve productie voor de automobielsector - Kwalificatieprincipes - Generieke machine-evaluatie en specificatie van belangrijke prestatie-indicatoren voor PBF-LB/M-processen (ISO/ASTM 52945:2023)

ACTIVE

About this standard

Languages
German, English and French
Type
NBN
Standards committee
CEN/TC 438
Status
ACTIVE
Publication date
11 January 2024
ICS Code
25.030 (Additive manufacturing)
Withdrawn Date
Price
€ 142,00

About this training

Summary

Dit document specificeert de methodologie voor generieke AM-machine-evaluatie in de automobielomgeving met behulp van objectieve testcriteria en biedt het raamwerk voor een objectieve AM-machine-evaluatie en vergelijking. Dit document vindt toepassing in benchmarks, bij de voorbereiding van aankoopbeslissingen, maar ook bij de evaluatie van AM-machines binnen de inkoop-, acceptatie- en kwalificatieprocessen van machines. Dit document is specifiek voor de automobielsector, omdat het betrekking heeft op bestaande eisen aan serieonderdelen van verschillende OEM' s, maar de inhoud kan indien nodig naar andere industrieën worden overgedragen.
Bovendien specificeert dit document machine-KPI' s in het kader van de machineaankoop, productieplanning en productie van PBF-LB/ M-componenten. Het doel is om een gedetailleerd begrip te bereiken tussen machineleverancier en machinegebruiker met betrekking tot de acceptatiecriteria tijdens het inkoopproces en de evaluatie van de machineprestaties tijdens de lopende productie. Voor het gebruik van dit document liggen alle procesparameters, zoals scansnelheid, laservermogen, enz., vast, omdat het wijzigen van deze parameters de gehele procesprestaties en de stabiliteit ervan kan beïnvloeden. Daarom worden variabelen tijdens of na kwalificatie niet meer gewijzigd. Dit document en de bepaling van de KPI' s helpen bij de evaluatie van machine-eigenschappen, maar vervangen geen toepassingsspecifiek goedkeuringsproces.
Dit document is van toepassing op de additieve productietechnologie PBF-LB/ M.