You are currently visiting the website in English. Information of the Dutch variant is now shown.
NBN EN IEC 63296-2:2024

Draagbare multimediaapparatuur - Bepaling van de batterijduur - Deel 2: Koptelefoons en oortelefoons met actieve ruisonderdrukkingsfuncties

ACTIVE

About this standard

Languages
German, English and French
Type
NBN Electro
Status
ACTIVE
Publication date
21 January 2024
ICS Code
33.160.50 (Toebehoren)
Withdrawn Date
Price
€ 67,00

About this training

Summary

IEC 63296-2:2023 is van toepassing op hoofdtelefoons en oortelefoons met actieve akoestische ruisonderdrukking die de functie hebben om het door de gebruiker gehoorde omgevingsgeluid te verminderen door het niveau van het uitgangsgeluid van de transducer, dat wordt gegenereerd door de detectiemicrofoon voor omgevingsgeluid en het ruisonderdrukkingssignaalverwerkingscircuit.

Dit document heeft betrekking op hoofdtelefoons en oortelefoons die over het oor of in het oor moeten worden gedragen. In dit document worden deze allemaal ' hoofdtelefoons' genoemd.

Dit document specificeert de termen en definities met betrekking tot de batterijduur van dit type hoofdtelefoon en de meet- en evaluatiemethoden.

De ruisdetectiemicrofoons worden in de behuizing, op het oppervlak of op een accessoire van de hoofdtelefoon gemonteerd. Signaalverwerkingscircuits zijn analoge en digitale elektronische circuits.

Dit document heeft geen betrekking op apparatuur bedoeld voor gehoorbescherming. Het is ook niet van toepassing op muziekspelers, recorders enz. die een ruisonderdrukkingsfunctie hebben.

De methoden voor het meten van de batterijduur kunnen worden toegepast op hoofdtelefoons zonder actieve ruisonderdrukkingsfunctie.